Ten krotki wpis powinien sie pojawic w sobote trzeciego sierpnia (tego roku!), bo wlasnie wtedy mialam okazje sprobowac po raz pierwszy slynnej jajecznicy wedlug przepisu Gordona Ramsay'a.
Wiem, zwykla jajecznica.... ale gdyby zrobil ja dla mnie sam Gordon Ramsay nie smakowalaby tak wybornie, jak ta ponizej:DDD
A dla zaintereseowanych przepis. Moze ktos z Was zdecyduje sie ja przygotowac:P
Smacznego i do napisania juz niedlugo:)
H for Hunger
nie zjadłabym takiej - za dużo masła i ta śmietanka.. lubię bardziej ściętą :)
ReplyDeleteta moja byla ciut bardziej scieta, bo tez nie lubie rzadkiej jejecznicy, to dodana smietanka i maslo sprawiaja, ze jest bardziej puszysta:)
DeleteMniam! Ja bym zrobiła bez masła, a jeśli już po łyżce.
ReplyDeletejasne! zawsze mozna zmodyfikowac wedle wlasnych upodoban:) daj znac, jak sprobujesz!
DeleteKocham Gordona ♥
ReplyDeleteJuż wiem, co jutro będzie na śniadanie, dzięki Hunger! :*
zycze smacznego!!:)))))
DeleteIde oblukac:) Ja dzisiaj chleb pieklam haha, chyba polubiłam Morrisona:)
ReplyDeletemy tez przez dlugi czas pieklismy chleb w domu, ale ostatnio jakos nie ma czasu... masz jakis ciekawy przepis?:)
Deletena tych torebkach z Morrisona jest, tylko woda i ich wkład, pychota:) a Natchnał mnei kanał Hanii Smajdor, opowiada o Australii i swoim tam życiu:)
DeleteZa mnie maszyna piecze :)Od dłuższego czasu wzbogacam ziarnami, a od niedawna dorzucam siemię lniane :)
DeleteA mam pytanie z innej beczki, dostałaś e-maila? :D
Dostalam i odpisalam:)
DeleteNie przepadam za filmikami. Robiłaś dokładnie według tego filmu, czy dołożyłaś coś od siebie?
ReplyDeleteja jej nie robilam, tylko jadlam, wiec nie wiem, ale sadze ze wedlug przepisu...
DeleteZdjęcie wygląda bardzo apetycznie!
ReplyDeleteUwielbiam jajecznicę pod każdą postacią i w każdej wariacji składnikowej :)
Ale najlepszą przygotowuje mój Robal! Podaje do łóżka na stoliku, do tego razowiec z masełkiem i kubek gorzkiej czarnej herbaty! Jestem w niebie! :)
:DDD
Deletez calego tego zestawienia najbardziej brakuje mi razowego chleba, w ogole dobrego polskiego chleba:))
Bardzo ciekawy blog. :) Jajecznicę lubię ale tłuszczy muszę unikać, mam za dużo cholesterolu. :)
ReplyDeleteOj, jak ja dawno nie badalam poziomu cholesterolu://// Dziekuje za mimowolne przypomnienie:)))
DeleteMuszę wypróbować jego przepis na jajecznice ;)
ReplyDeletekoniecznie:)
DeleteW ostatnich dniach mam okazję poznawać angielską kuchnię i ichnie specjały :) Niektóre są niesamowicie pyszne ♥ No i miałam okazję jeść jagnięcinę w sosie miętowym zrobioną niemal tak dobrze jak przez mojego męża. To jest Jego specjalność ♥
ReplyDeleteaz mam ochote sprobowac choc nie przepadam za sosem mietowym, ale jak mus to mus..znaczy sos to sos:DD my tez sobie niezle podjedlismy na naszych mini wakacjach:))
Delete